Cookie and Privacy Policy – Polityka prywatności i plików cookie

 

Polityka prywatności i plików cookie

 
 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE , Dziennik Urzędowy UE , L 119/1 z 4 maja 2016 (dalej: Ogólne Rozporządzenie  o Ochronie Danych).

 

Sulma & Sulma Sebastian Sulma jako administrator danych osobowych klienta, będącego osobą fizyczną.

Dane dotyczące administratora:

Sulma & Sulma Sebastian Sulma, os. Złotej Jesieni 6/96 31-826 Kraków, NIP 6782956306

dane kontaktowe: email: [email protected], tel. +48 530 055 297,

 

Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:

– wykonywania obowiązków prawnych, ciążących na administratorze, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego Rozporządzenia o ochronie Danych

– marketingu usług własnych administratora

– powiadamiania o terminach realizacji

– udzielania informacji i porad dotyczących sprzedawanych usług

– powiadamiania o promocjach i ofertach handlowych prowadzonych przez administratora

– tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne administratora, co obejmuje raportowanie, badania marketingowe , planowanie rozwoju usług i sprzedaży, tworzenie modeli statystycznych

– optymalizacja korzystania ze strony

– identyfikacja klientów jako w danej chwili zalogowanych

– zapamiętywanie uzupełnianych w sposób automatyczny i manualny, zamieszczanych danych z Formularza Kontaktu/Zamówienia

– ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń

Dane osobowe będą przechowywane przez okres określony szczególnymi przepisami prawa, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeżeli prawo zezwala na takie przechowywanie.

 

Przysługuje Państwu w odniesieniu do Państwa danych osobowych prawo do:

– żądania od administratora dostępu do danych osobowych

– żądania od administratora sprostowania danych osobowych

– żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie

– żądania ograniczenia przetwarzania danych

– wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych

– żądania przenoszenia danych do innego administratora danych lub do Państwa (w zakresie określonym art. 20 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie danych)

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (PUODO) , gdy uznacie Państwo, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

 

Informacja na temat plików cookies

Pliki cookies tworzone podczas korzystania z naszej strony Niniejsze powiadomienie wyjaśnia, „czym są pliki cookies” oraz podaje rodzaje plików cookie sużywanych przez nasza stronę www

 

Czym są pliki cookies?

Plik cookie, czyli „ciasteczko”, to plik tekstowy zapisywany przez witrynę na komputerze lub innym urządzeniu podłączonym do Internetu, umożliwiający tej witrynie internetowej rozpoznanie przeglądarki odwiedzającego witrynę albo przechowywanie w niej informacji lub ustawień.

 

Czy nasza strona korzysta z plików cookies?

Tak. Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu usprawnienia działania witryny oraz oferowania użytkownikom różnych usług i funkcji. Użytkownik może za pośrednictwem swojej przeglądarki ograniczyć lub zablokować obsługę plików cookies; należy jednak pamiętać, że może to uniemożliwić korzystanie z pewnych funkcji dostępnych na stronie www.

 

Z jakiego rodzaju plików cookies korzystają nasze strony www?

Niezbędne pliki cookies Te pliki cookies są konieczne do identyfikacji użytkownika. Do przykładów funkcji pełnionych przez takie pliki należy zapisanie unikalnego Id użytkownika.

 

Funkcjonalne pliki cookies Tego rodzaju pliki cookies pozwalają witrynie internetowej zapamiętać wybory dokonane przez użytkownika w celu świadczenia usług na jego rzecz. Na przykład funkcjonalne pliki cookies pozwalają witrynie internetowej zapamiętać ustawienia właściwe dla użytkownika, takie jak dane podane przez użytkownika.

 

Pliki cookies służące do analiz Te pliki cookies pozwalają nam zbierać dane związane ze sposobem korzystania z witryny internetowej, w tym treści klikane przez użytkownika podczas przeglądania witryny, i dzięki temu ulepszać działanie i strukturę witryny. Te pliki cookies mogą być przekazane naszemu dostawcy narzędzi analitycznych, ale są używane wyłącznie w celach związanych z działaniem naszych witryn internetowych.

W jaki sposób mogę wyłączyć lub usunąć pliki cookies? Każdy rodzaj przeglądarki oferuje możliwość blokowania i kasowania plików cookies. Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies można uzyskać, korzystając z poniższych łączy. Internet Explorer ,Firefox, Google Chrome, Safari, Opera.

 

Cookie and Privacy Policy

About this cookie policy

This Cookie Policy explains what cookies are and how we use them. You should read this policy to understand what cookies are, how we use them, the types of cookies we use i.e, the information we collect using cookies and how that information is used and how to control the cookie preferences. For further information on how we use, store and keep your personal data secure, see our Privacy Policy.

You can at any time change or withdraw your consent from the Cookie Declaration on our website.

Learn more about who we are, how you can contact us and how we process personal data in our Privacy Policy.

Your consent applies to the following domains: sulmaisulma.pl, sebastiansulma.pl

What are cookies ?

Cookies are small text files that are used to store small pieces of information. The cookies are stored on your device when the website is loaded on your browser. These cookies help us make the website function properly, make the website more secure, provide better user experience, and understand how the website performs and to analyze what works and where it needs improvement.

How do we use cookies ?

As most of the online services, our website uses cookies first-party and third-party cookies for a number of purposes. The first-party cookies are mostly necessary for the website to function the right way, and they do not collect any of your personally identifiable data.

The third-party cookies used on our websites are used mainly for understanding how the website performs, how you interact with our website, keeping our services secure, providing advertisements that are relevant to you, and all in all providing you with a better and improved user experience and help speed up your future interactions with our website.

What types of cookies do we use ?

Essential: Some cookies are essential for you to be able to experience the full functionality of our site. They allow us to maintain user sessions and prevent any security threats. They do not collect or store any personal information. For example, these cookies allow you to log-in to your account and add products to your basket and checkout securely.

Statistics: These cookies store information like the number of visitors to the website, the number of unique visitors, which pages of the website have been visited, the source of the visit etc. These data help us understand and analyze how well the website performs and where it needs improvement.

Marketing: Our website displays advertisements. These cookies are used to personalize the advertisements that we show to you so that they are meaningful to you. These cookies also help us keep track of the efficiency of these ad campaigns.

The information stored in these cookies may also be used by the third-party ad providers to show you ads on other websites on the browser as well.

Functional: These are the cookies that help certain non-essential functionalities on our website. These functionalities include embedding content like videos or sharing contents on the website on social media platforms.

Preferences: These cookies help us store your settings and browsing preferences like language preferences so that you have a better and efficient experience on future visits to the website.

CookieDescription
No records found

How can I control the cookie preferences ?

Should you decide to change your preferences later through your browsing session, you can click on the “Privacy & Cookie Policy” tab on your screen. This will display the consent notice again enabling you to change your preferences or withdraw your consent entirely.

In addition to this, different browsers provide different methods to block and delete cookies used by websites. You can change the settings of your browser to block/delete the cookies. To find out more out more on how to manage and delete cookies, visit wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.